Visningstur til oppdrettsanlegg og settefiskanlegg

Sammen med Kystmuseet kan du få med deg hele livsløpet til laksen, fra rognen klekkes, til en fullvoksen, slakteklar laks i merda. Dette tilbudet kombinerer både det høyteknologiske settefiskanlegget på Belsvika, med et visningsanlegg i full drift.

Våre omvisninger starter i Terminalbygget på Sandstad. Så går turen ut med båt til Belsvika på andre siden av Trondheimsleia, hvor en får en omvisningen gjennom visningskorridoren på anlegget. En svært læringsrik opplevelse for de som vil få et helhetlig innblikk i havbruket. 

Når vi er ferdige på Belsvika tar vår formidler deg med til et visningsanlegg i full drift. Vi drar opp på fôrflåten, opp i kontrolltårnet og ut på merdkanten. Besøkende får oppleve en aktiv arbeidsplass, så hva som skjer på anlegget den dagen blir del av opplevelsen. Dette kan være alt fra slakting, avlusing eller inspeksjon.

Hele turen tar ca. tre timer.

OBS. Vi trenger minimum fire påmeldte for å kjøre en omvisning.
Turen må forhåndsbestilles. Benytt skjema nederst på siden.

Vi stiller med:

- varm flytedress
- redningsvest
- briller
- hansker
- gummistøvler

Du tar med
- gode og praktiske klær, gjerne egnet fottøy
- lue
- kamera

Pris
350,- pr voksen
250,- pr student/honnør
Familiepris (2 voksne m/barn): 700.- 

  • 1/1

Avgangssted for visningsturer

Oppmøtested er ved Terminalbygget på Sandstad. Her får besøkende utdelt bekledning og sikkerhetsutstyr. Det er mulig å låse inn bagasje i omkledningsbua under turen.