Visningstur til oppdrettsanlegg og settefiskanlegg

Sammen med Kystmuseet kan du få med deg hele livsløpet til laksen, fra den klekkes som øyerogn, til en fullvoksen laks i mæra. Dette tilbudet kombinerer både det høyteknologiske settefiskanlegget på Belsvika, med et visningsanlegg i full drift.

Våre omvisninger starter i Terminalbygget på Sandstad. Så går turen ut med båt til Belsvika på andre siden av Trondheimsleia, hvor en får en omvisningen gjennom visningskorridoren på anlegget. En svært læringsrik opplevelse for de som vil få et helhetlig innblikk i havbruket. 

Etter vi er ferdig på Belsvika tar vår formidler der med til et visningsanlegg i full drift. Sammen tar beveger vi oss ut på forlåten, opp i kontrolltårnet og ut på mærdkanten. Besøkende får oppleve en aktiv arbeidsplass, så hva som skjer på anlegget den dagen blir del av opplevelsen. Dette kan være alt fra slakting, avlusing eller inspeksjon. 

Vi stiller med:

- varm flytedress
- redningsvest
- briller
- hansker

Du tar med
- godt og praktisk fottøy
- kamera

  • 1/1

Oppmøtested er i Terminalbygget på Sandstad. Besøkende må være i stand til å dra ut i åpen båt og komme seg opp en liten leider ute på oppdrettsanlegget. Det er ingen nedre aldersgrense, men barn må være i følge med voksen. 

Avgangsted for visningsturer

Visningsturer har avgangsted ved Terminalbygget på Sandstad. Her får besøkende utdelt bekledning. Det er mulig å legge igjen verdi sekker og verdisaker i omkledningsbua under turen.