Hopp til hovedinnhold

Folket i Flatvika

”Folket i Flatvika” er ei utstilling om en flergenerasjonsfamilie som bor på en typisk liten gård et sted på Trøndelagskysten i året 1920. På denne tida er det et viktig tidsskille her på kysten: Overgangen fra den gamle, tusenårige kystkulturen og til vår moderne tid. Når du kommer til Flatvika, kan du få møte noen av dem som bor der. Ved hjelp av lyddusjer kan du høre at de snakker til deg og forteller deg sin historie.

I utstillingen ser du naustet og stuahuset og det vesle saufjøset. Etter hvert ser du også flere av menneskene som bor her. Om du vil, kan du gå inn i naustet og hilse på far og sønn som steller med fyringen. Eller du vil kanskje heller besøke ho gammel-Karen Flatvika, som sitter inne på kjøkkenet. Hva er det hun steller med i dag? I døra til saufjøset står ei ung jente og drømmer seg bort. Hva drømmer hun om? Og ved naustveggen sitter det to karer, en gammel og en veldig ung. De snakker visst sammen. Her får de gamle, spennende fortellingene nytt liv hver eneste dag. "Du ha vel hørt om den gongen han Jens fekk ein pokal tå sølv frå sjølvaste kongen?", spør han gammel-Sivert.
Ta deg god tid i Flatvika. Bli kjent med dem som bor der. Bruk øyne, ører og nese godt. Vær åpen for inntrykk og opplevelser. Få inn stemninga fra ei anna tid.


  • 1/1

Det er også mulig å oppleve utstillingen gjennom miniteateret "I levende live". Her møter du personene i Flatvika gjennom lokale skuespillere. 


Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1