Hopp til hovedinnhold

Besøk et lakseslakteri

Bli med på vårt nyeste formidlingstilbud, og få et innblikk i en moderne laksefabrikk.

  • 1/2
  • 2/2

Etter tiden i settefiskanlegget og ute i merdene på sjøen, kommer laksen til fabrikken med brønnbåt. Nå kan du bli med oss inn på en av landets nyeste og største laksefabrikker. Dette er en av Hitras største arbeidsplasser og med mange nasjonaliteter representert blant de ansatte, et godt utgangspunkt for å diskutere øyregionens store vekst det siste tiåret.

Inne på fabrikken på Jøsnøya ser vi hvordan fisken blir pumpet inn fra brønnbåten, via bedøving og bløgging til sløying. Vi følger også produksjonslinjen videre til ferdig filet i kasser klare for eksport. Våre formidlere gir deg god innsikt i et moderne produksjonsmiljø, hvor digitalisering og automatisering er viktige stikkord i et høykostland som Norge.

Vi ser på hvordan arbeidsplassene over tid har endret karakter, når filetkniven er erstattet til fordel for monitorering av maskiner. Fra Jøsnøya fôres også mange av oppdrettsanleggene i området, hvordan gjør de det og hvorfor? Svaret får du av våre dyktige formidlere når du blir med oss inn på fabrikken.

Pris

Voksne: 100,-
Honnør/student: 80,-
Barn under 16 år i følge med familie er gratis

Oppmøtested

Lerøy Jøsnøya, Industriparkvegen 31, 7246 Sandstad

Museum24:Portal - 2024.04.07
Grunnstilsett-versjon: 1