Ledige stillinger

Vi søker nye medarbeidere

MUSEUMSDIREKTØR

Museumsdirektøren ved Kystmuseet har gått av med pensjon, og vi søker etterfølgeren hans. Vi søker en samlende og synlig leder som skal ha ansvar for den langsiktige utviklingen av museets kjerneoppgaver innen forvaltning og formidling. Som direktør deltar du i den daglige virksomheten, samtidig som du beholder det overordnede, strategiske blikket. Du har interesse for kystkultur og samfunnsutvikling på kysten, og du må ha god tilknytning til og engasjement i lokalsamfunnet. Av bakgrunn har du

- høyere utdannelse innen relevante fag, evt. lang relevant erfaring

- dokumentert ledererfaring fra kunnskapsvirksomhet

- god forståelse for publikumsutvikling og samfunnsrollen til museene nasjonalt og lokalt

Som leder av en utadrettet publikumsvirksomhet må du ha personlige egenskaper for å fylle vertskapsrollen i tråd med kystfolkets gjestfrihet. Stillingen stiller også store krav til selvstendighet og struktur. Museets virksomhet foregår gjennom hele uka, og du må regne med noe arbeid utenfor normal arbeidstid. Museumsdirektøren inngår ledergruppa i MiST.

Stillingen er en åremålsstilling i 6 år

Lønn etter avtale.

Et godt arbeidsmiljø er preget av mangfold, og vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av alder, kjønn, funksjonsevne eller etnisk bakgrunn. Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort, selv om søkeren har bedt om å ikke bli ført opp på den offentlige søkerlisten. Søkere vil i tilfelle bli informert før offentliggjøring.

 

For nærmere opplysninger, kontakt adm.dir Nina Refseth, tlf. 416 00 701 eller personalrådgiver Gunn Bratseth, tlf.951 13 600.