Hopp til hovedinnhold

Kurs

Kystmuseet tilbyr spennende kurs. Meld deg på, og fyll på med ny kunnskap!

Soppkurs

Kunne du tenke deg å bli kjent med soppens vidunderlige verden? Lære hvilken sopp som kan spises og hvor du bør gå for å finne sopp? Meld deg på vårt soppkurs med biolog og sertifisert soppkontrollør Åshild Løvås Borgersen.

Lørdag 14. september kl 12.00-15.00: Teori i Låven på Dolm
Søndag 15. september kl 12.00-17.00: Tur og gjennomgang av sopper. Servering av soppsuppe (inkl. i prisen). Ta med soppkurv om du har. Oppmøte i Låven på Dolm.

Ta gjerne med sopper du har funnet på forhånd til kurset.

Dolm
14. – 15. september 2024

Tidligere kurs

Kaffe og tjærra med Willy og Kristin

Har du en gammel trebåt liggende i naustet, uthuset eller "atom nova" og litt usikker på hvordan du skal gå frem?

Kystmuseet inviterer til "Kaffe og tjærra med Willy og Kristin" hvor hensikten er å gi inspirasjon, gode råd og tips til vårpussen for din trebåt. Med lav naustterskel og høyt oppunder mønet så møtes vi til en times kaffe og trebåtprat i Gammel-Fillan onsdag 8.mai kl 1900. Da snakker vi om vårpuss og vedlikehold generelt, før vi går inn på de ulike båtene og forberedelser til samling #2.

Samling #2 blir hos Nattseilerne på Hopsjøen lørdag 25.mai kl 1000 - 1400. Da kan deltagerne ta med seg båtene sine dit og pusse/vedlikeholde båtene sine i felleskap med de andre. Der blir det også mulighet for å kjøpe Møretyri på dunk og annet. Kystmuseet stiller med båthenger, industristøvsuger og andre remedier. Den enkelte må ta med seg det som er nødvendig for sin puss/vedlikehold, eksempelvis skraper, koster osv.

Willy Eide er båtbygger og innehaver av Ansnes Båtbyggeri. Willy er også mottager av Hitra kommunes kulturpris i 2019 for «for hans arbeid med å ta vare på kunnskapen om bygging og vedlikehold av trebåter».

Kristin Svendsen er fagkonsulent formidling hos Kystmuseet i Sør-Trøndelag og jobber med å ivareta og løfte frem denne delen av kystkulturen.

NB - det er begrenset antall plasser (max 12).

8. mai 2024 kl. 19.00 – 20.00 25. mai 2024 kl. 10.00 – 14.00

Kurs i tang og tare

Under vannflaten finnes en hel skog av mat. Bli med Ellen Johansen på kurs og lær mer om tang og tare og hvordan du kan bruke disse fantastiske råvarene som mat. Lær om de ulike artene som finnes, hvor du kan finne dem, og hvordan du går fram for å plukke dem. Det blir også mulighet for å smake på ulike arter.

Ellen Johansen jobber som lærer ved restaurant- og matfag på Guri Kunna videregående skole. I tillegg holder hun jevnlig kurs i lokalmat og tang og tare.

Kurset foregår i Låven på Dolm. Begrenset antall plasser.

Dolm
28. april 2024 kl. 10.30 – 16.00
Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1