Fortellinger i farta

- En historisk RIB-tur langs Trondheimsleia.

 • (Foto/Photo)
  1/1

"En museumsomvisning med vind i håret"

Denne sommeren kan du være med på en helt spesiell opplevelse! Mellom Jøsnøya og Hemnskjela er Trondheimsleia på sitt smaleste. Her har båttrafikken gått i uminnelige tider og her skjuler det seg mange historier. Vi tar deg med på en fartsfylt seilas med RIB langs denne leia. Under turen stopper vi utvalgte steder og forteller historier fra området.


 • (Foto/Photo)

Avgangen er fra hurtigbåtterminalen på Sandstad, og første stopp er djupsundet mellom Aunøya og Fast-hitra. Her skjedde Aunøya-ulykka i januar 1841. Det var ikke eneste ulykken langs leia, vi kjører også innom Ystholmen ved Hemnskjela, hvor vi forteller historien om da den egyptiske prinsen og prinsessen havarerte i lystbåten Naz Perwer. Vi drar så videre til Terningen fyr før vi går i land på Magerøya og spiser lunsj  (lunsj bestilles på stedet og er ikke inkludert i prisen).  Dette historiske handelstedet har røtter tilbake til middelalderen, men skulle for alvor vokse seg stor på 1700-tallet med gjestgiveri, tollstasjon og sagbruk. Vi drar så innover Hemnefjorden, mellom de bratte fjellene er været lunefult, noe som minnesmerke for «Brurabåtforliset» i 1848 vitner om. Før vi returnerer til Sandstad svinger vi innom både Rottem kirkegård og Fugløya. Underveis vil vår formidler fortelle om historier og hendelser på de enkelte stedene. En rundtur for de som virkelig vil kombinere opplevelse og historie!

 • Avgangssted: Terminalbygget på Sandstad
 • Varighet: 3 timer
 • Pris: 900 kr per pers.
 • Seilingsrute: Sandstad – Ystholmen – Terningen fyr – Magerøya (Lunsjpause) – Stokkaunet – Rottem kirkegård – Hemnskjela – Jøsnøya – Sandstad
 • (Foto/Photo)
  1/1