Hopp til hovedinnhold

Hitra Hurtigbåtterminal

I Hitra Hurtigbåtterminal på Sandstad finner du Kystmuseets havbruksutstilling. Sandstad er også avgangsstedet for visningsturer ut til oppdrettsanlegg.

Dette er regionens fremste trafikknutepunkt, med tre daglige anløp med hurtigbåt til og fra byene Kristiansund og Trondheim. Her finner du også Kystmuseet, reiselivsbedriften Hitra Turistservice og spisestedet Kafè Sjøsprøyt.

Åpningstider

  • Mandag–fredag: 09.00 - 19.00
  • Lørdag: 13.00 - 17.00
  • Søndag: 13.00 - 19.00

Utstillinger

Besøk våre to utstillinger i Hitra hurtigbåtterminal; Pionerene og Ringer i vannet. Begge utstillingene har gratis inngang.

Besøk et oppdrettsanlegg

Den beste plassen for å lære om norsk havbruk er ute på merdkanten. Vi tar deg med ut i båt til et matfiskanlegg i normal drift. Du blir tatt med til både fôrflåten og ute på merdkanten, hvor våre formidlere tar for seg de forskjellige sidene ved norsk havbruksnæring. Her kan du spørre om akkurat det du vil!

Museumsbutikk

Ønsker du å kjøpe med deg et minne fra Hitra eller er du på jakt etter en spesiell gave? Da bør museumsbutikken i Hitra hurtigbåtterminal være et naturlig stopp.

Butikken finner du i første etasje og er åpen i Hitra Hurtigbåtterminals åpningstid.

Slik finner du Hitra Hurtigbåtterminal på Sandstad

Adresse: Hamneveien 22, 7246 Sandstad

  • Bilde av Hitra turistinformasjon

    Hitra turistinformasjon

Transport

Med bil

Følg Fylkesvei 714 i retning Hitra. Ta til høyre ved første rundkjøring etter den undersjøiske tunnelen. Ca kjøretid fra Trondheim: 2 timer 10 min. 

Med hurtigbåt

Det går tre hurtigbåtavganger til Sandstad fra både Trondheim og Kristiansund på hverdager. 

Med buss

Rute 320 fra Trondheim har en bussavgang til Hitra på hverdager. Bussen stopper utenfor terminalbygget. Rute 320 har også en avgang fra Frøya til Hitra. 

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1